2011. március 26., szombat

Hajdúböszörményi Gazdanapok és Kikelet Vásár - második nap

Fotó: Szűcs László
A jelenleg is zajló Gazdanapok szombati programjain nem tudtam részt venni, de szerencsére egy lelkes olvasóm készített pár hangulatos fotót a csergetési rekordkísérletről és a vásárról.

A holnapi (március 27. vasárnap) program gasztro-témakörben:
                       
09.00-14.00 A magyar sajt ünnepe
                      részvételi díj:1000 Ft

09.00 Bevezető, a tej feldolgozásának ismertetése, táplálkozás élettani jelentősége, a tej összetevői – egyéb tejtermékek
Előadó: Kiss Ferenc élelmiszer technológus, gyakorló sajtkészítő

10.00 Sajt és gasztronómia
Elődadó: Sándor Tamás sajtkészítő

11.00 Sajtkészítés alapelvei – technológák – érési folyamatok, sajtismeret
Előadó: Mircz Nárcisz, sajtmester

09.00-14.00 Minőségi borkóstolás
A borokat bemutatja Gál Tibor Pincészete, Eger

Sajtbüfé: friss sajtok, zsendice, orda, krémsajt, félkemény sajtok, penészes sajtok, édes tejsavóval kelesztett hagyományos kenyér, szűz tökmagolaj, házi lekvár, ásványvíz, alma

Helyszín: Tanügyi épület, földszint 1 –es számú előadó

Nincsenek megjegyzések: