Fotó: Szűcs László |
A holnapi (március 27. vasárnap) program gasztro-témakörben:
09.00-14.00 A magyar sajt ünnepe
részvételi díj:1000 Ft
09.00 Bevezető, a tej feldolgozásának ismertetése, táplálkozás élettani jelentősége, a tej összetevői – egyéb tejtermékek
Előadó: Kiss Ferenc élelmiszer technológus, gyakorló sajtkészítő
10.00 Sajt és gasztronómia
Elődadó: Sándor Tamás sajtkészítő
11.00 Sajtkészítés alapelvei – technológák – érési folyamatok, sajtismeret
Előadó: Mircz Nárcisz, sajtmester
09.00-14.00 Minőségi borkóstolás
A borokat bemutatja Gál Tibor Pincészete, Eger
Sajtbüfé: friss sajtok, zsendice, orda, krémsajt, félkemény sajtok, penészes sajtok, édes tejsavóval kelesztett hagyományos kenyér, szűz tökmagolaj, házi lekvár, ásványvíz, alma
Helyszín: Tanügyi épület, földszint 1 –es számú előadó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése