2010. augusztus 3., kedd

Bor, mámor...Bénye - 2010. augusztus 6-7.


Tavaly nyáron értesültünk róla, hogy egy új fesztivál van kialakulóban Erdőbényén. A rendezvény főbb irányvonalai a bor-ételek-jó hangulat, ami a festői falucska utcáin elkíséri az odalátogatót. Mert ezen a fesztiválon nem elkerített területek vannak, hanem maga a falu, lakóival, borászaival, kézműveseivel alkotja a fesztivál terepét. Ha elindulsz a fő utcán, betérhetsz bármelyik nyitott kertkapun, ami mögött kedves nénik és bácsik várnak házi boraikkal, házi süteményeikkel. Ha egy-egy udvarban nagyobb tömeg gyűlik össze, akkor biztos lehetsz benne, hogy a híres gasztrobloggerek valamelyikével vagy mindegyikével fogsz találkozni, akik saját főztjeiket kínálják a borod mellé. A hangulat varázslatos, a tiszta levegő vadfűszerek illatát viszi körbe a falun, a környező vendéglátóhelyek zenével, programokkal várnak. A fellépők között szerepel a Hot Jazz Band, Gryllus Vilmos, El Tactico Grande, Forgó Együttes, Whiteful Jazz Quartett. Lesz fröccs szeminárium, borkóstolás, kádárbemutató, táncház...minden, ami egy tökéletes hétvégéhez kell.
Bővebb információk: http://bormamorbenye.hu

4 megjegyzés:

Emmus írta...

Mi a Pásztortüzek éjszakáján voltunk legutóbb, ami nagyon kezdetlegesre sikeredett, de jó tudni, hogy nem hagytak fel a további szervezésekkel. Amúgy tetszik a blogod, szépek a képek, bár az a lekvár kép beégett. :-)

Betűtészta írta...

Mi is voltunk, lehet, hogy elmentünk egymás mellet...:-)
Köszi a véleményt! A beégett (szó szerint)lekvárért azóta már több kritikát kaptam, és mindenkinek megígértem, hogy ilyen többet nem lesz...talán sikerül betartanom. :-)

lili írta...

Ó, ez egy nagyon jó rendezvény.
Te pedig milyen mosolygós vagy! :-)

Betűtészta írta...

:-) Mindig, ha engedik. Ma reggel óta főként,mert gyönyörű vargányákat szereztem a piacról, éljen, éljen! :-)