Borban párolt nyúl árpagyönggyel
Hozzávalók:
4 nyúlgerinc
1 evőkanál provanszi fűszerkeverék
só
olaj
3 dl fehérbor
2 evőkanál vaj
4 evőkanál árpagyöngy ( 4 embernek)
1 l víz
A nyuszit mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra. Egy lábosba öntsünk 1 liter vizet, majd ha forr, tegyük bele a 4 evőkanál árpagyöngyöt. Körülbelül 40 percre van szüksége, hogy megpuhuljon, addig bőven elkészíthetjük a nyulat.
Egy vastag aljú edénybe öntsünk kevés olajat, és a besózott, provanszi fűszerekben meghempergetett nyulat 2-3 percig mindkét oldalán pirítsuk egy kicsit, hogy kérget kapjon. Öntsük fel a borral, fedjük le fedővel, és főzzük mérsékelt tűzön 30 percig. Ha kész, egy kisebb edénybe öntsük át a nyuszi alatt összegyűlt húslét, és keverjük el benne a vajat. Ezzel locsoljuk meg tálaláskor az árpagyöngyöt.
Tipp: karakteres cseh sörök illenek hozzá, mint a Pilsner vagy a Staropramen.
6 megjegyzés:
Pont tegnap csináltunk vörösborban párolt Bambit fokhagymás-borsos ízvilággal és galuskával, ezt az árpagyöngy-dolgot mindenképpen ki fogom próbálni, jól néz ki!
Ezt máris szeretem, főleg a Staropramen miatt.:P
Tényleg milyen egyszerű, de fantasztikus étel! Elteszem talomba, és alkalomadtán (ha nyuszihoz jutok) kipróbálom.
Kedves Névtelen és Poppy! Örülök, hogy tudtam nektek mutatni valami érdekeset! Az árpagyöngy hanyagolt köret, pedig nagyon finom, érdemes beépíteni a mindennapokba. Majd írjátok meg, hogy sikerült! Hajrá, hajrá! :-)
Annyira jo, hogy ennyire egyszeruen #alal#ad a nyuszika#! Igazi komfor#e#elnek #unik, amivel az ember beulhe# a kedvenc soroza#a ele! Legalabb nem gondol a nyuszi szepfuves eloele#ere :) Gondolom ir#o nehez lehe# visszaszokni Debrecenbe egy lyoni he# u#an, de csinald az igenyes blogod es varazsolj minke# Franciaorszagba!
Köszi Ani! Nos, nem könnyű a jóból kiszakadni, de kaptam pár ötletet a blogra vonatkozóan, és attól most tele vagyok életenergiával! :-)
Ételenergiával! :-)
Megjegyzés küldése