A gombák egy részét még este megettük (túléltük), ezért már nem tudtam lefotózni, a másik részét pedig 50 fokos sütőben megszárítottam.
A mai recept nem hagyományos francia, hanem az alakjára vigyázó nővérem találmánya abból, amit a hűtőben talált. Ám ha jobban belegondolok, ő már francia állampolgár, így ez a saláta akár a modern francia fogások egyike lehetne.
Céklás rukkolasaláta málnaecettel megbolondítva
Hozzávalók (4 személyre):
1 doboz rukkola
3 kisebb cékla
2 fürt szőlő
málnaecet
parmezán
A céklát mossuk meg, és annyi vízben, ami ellepi, főzzük puhára. Akkor van készen, ha a villát bele tudjuk szúrni. Amíg fő, a rukkolát mossuk meg, és tegyük egy nagy salátástálba. A megfőtt céklát hámozzuk meg, vágjuk csíkokra vagy kockára, ahogy tetszik. Szórjuk a rukkolára a szőlőszemekkel együtt. Forgassuk össze őket, halmozzuk egy-egy tányérra, és locsoljuk meg málnaecettel. Díszítésként reszeljünk rá parmezánt.
Meglepően finom, érdemes azonnal kipróbálni! Fogyókúrázóknak főleg!
2 megjegyzés:
elmesel#em az olaszoknak a #or#ene#e#, es az indiana jones poen#. Reg neve##unk ennyire jo#!
Kepzeld en a cekla# nagyon nem szere##em, gyakorla#ilag sohasem. biz#osan az iskolai kosz# undori##a##a meg velem. De kiprobalom!
Figyelj, mi az a malnaece#?
Képzeld én sem, egészen 2 évvel ezelőttig. :-) De ma már imádom.
Az eltűnés utáni ijedtséget letudva, mi is nevettünk. :-)
Málnaecet? Biztosan Olaszországban is lehet kapni, mert nálunk is bármelyik boltban. Képzelj el egy olyan finom ecetet, aminek málna illata van...ez a málnaecet. Salátákra, habcsókra, tejszínhabba mennyei! De az 5-4-3-2-1 és fél süteménybe is azt érdemes tenni.
Ha Sorrentoban nem találsz, küldök neked postán, csak szólj! :-))
Megjegyzés küldése